Hírolvasó

Mai evangélium – 2018. február 20.

Magyar Kurír - 4 óra 34 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 6,7–15

Az ördög fél Pio atyától – Egy olasz ördögűző vallomása

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 19:59
Piero Catalano, a reggio calabria-bovai főegyházmegye ördögűzője Gabriele Amorthnál „tanulta ki szakmáját”. Munka közben gyakran hívja Pio atyát segítségül, akit a gonosz egyszerűen csak „szakállas embernek” vagy pedig polgári nevén Francesco Forgionénak hív.

A hétfő délelőtti elmélkedés a pápa lelkigyakorlatán – Napjaink fogyasztói lelkületének szomja

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 19:24
José Tolentino Calaça de Mendonça portugál pap költő február 19-én, hétfőn délelőtt tartotta meg Ferenc pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatának második elmélkedését a „szomjúság tudományáról”.

Közép-afrikai Köztársaság – A bíboros és az imám együtt tárgyalnak a harcban álló felekkel

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 18:45
A Közép-afrikai Köztársaságban súlyos fegyveres konfliktusok dúlnak. Dieudonné Nzapalainga bíboros más vallások vezetőivel együtt folytatja a „párbeszéd zarándokútjait”, vagyis sorra látogatja a fegyveres csoportok vezetőit és kiengesztelődésre hívja őket.

Megérintő pillanatok – Katolikus versenyfilmek a bambergi rövidfilmfesztiválon

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 18:09
A bambergi érsekség médiaközpontjának közreműködésével rendezték meg január 22. és 28. között Bajorország több mint húszéves rövidfilmfesztiválját. A 28. Bambergi Filmnapok keretében, a „Pillanatok” („Augenblicke”) katolikus kínálatban négy ország tíz kisfilmjét is láthatta a közönség.

A vasárnap délutáni elmélkedés a pápa nagyböjti lelkigyakorlatán – Isten is koldusa az embernek

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 17:20
Február 18. és 23. között a Róma közelében fekvő Ariccia kisváros Divin’ Maestro (Isteni Mester) lelkigyakorlatos házában tartják Ferenc pápa és a Római Kúria idei nagyböjti lelkigyakorlatát, amelyet Josè Tolentino Calaça de Mendonça portugál pap költő vezet.

Szentmise a családokért Nagyváradon

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 17:08
A családokért imádkoztak a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban február 18-án. A szentmisén Kovács F. Zsolt, a Nagyváradi Egyházmegye püspöki irodaigazgatója mondott szentbeszédet.

Lelki programot szerveztek a zsanai idősek otthonában a nagyböjt kezdetén

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 16:50
A Bács-Kiskun megyei Zsana község Nyugalom Idősek Otthonában kéthetente mutatnak be szentmisét – legutóbb február 15-én. A lakók ekkor részesülhettek a nagyböjt kezdetéhez kapcsolódó szertartásban, a hamvazásban, illetve a betegek szentségében is.

Ferenc pápa kilenc új tagot nevezett ki a kiskorúak védelmével foglalkozó pápai bizottságba

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 16:34
Ferenc pápa február 17-én kilenc új tagot nevezett ki a Kiskorúak Védelmének Pápai Bizottságába, illetve megerősítette elnöki tisztében Sean O’Malley bíborost.

Több önkéntes beteglátogató lesz a szolnoki Hetényi-kórházban

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 16:06
Önkéntes beteglátogatókat toboroztak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet lelkigondozói. Az új segítőknek február 13-án tartottak elméleti képzést a kórház kápolnájában.

Lezárult a házasság hete a Szombathelyi Egyházmegyében

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 15:59
Szombathelyen február 18-án a székesegyházban bemutatott szentmisével ért véget a házasság hete helyi programsorozata.

Adományokat vittek a Biharpüspöki melletti nyomortelepre a Caritas Catolica önkéntesei

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 15:15
A nagyváradi karitász fiatal önkéntesei Rajna József igazgató vezetésével február 15-én, csütörtökön felkerekedtek, hogy élelmiszercsomagokat vigyenek a biharpüspöki (Episcopia Bihor) szemétlerakó szomszédságában levő nyomortelepre.

Debrecenben is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 14:31
Debrecenben is megkezdődött a szentségimádás iskolája. Az első alkalmat február 16-án tartotta Tokodi László domonkos szerzetes a Szent László domonkos templomban.

A „Hitmélyítő” lelkigyakorlat csoportvezetői találkoztak Szatmárnémetiben

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 13:45
„Akkor lesz vonzó a tevékenységünk, ha az Egyház nekünk szánt feladatát szívvel és lélekkel elvégezzük” – mondta Schönberger Jenő püspök a „Hitmélyítő” lelkigyakorlat csoportvezetőinek február 17-én Szatmárnémetiben.

„A házastársad Isten üzenete számodra” – Szentmisével ért véget a házasság hete Budapesten

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 13:26
Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke mutatta be a házasság hete záró szentmiséjét a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban február 18-án.

Kegytárgyakat loptak el a csolnoki bányásztemplomból

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 12:58
A tettest elfogták, a 32 éves tokodi lakos beismerte a bűncselekmény elkövetését. Kegytárgyakat lopott, amelyeket később feldarabolt és egy MÉH-telepen értékesített.

Ne fussunk zátonyra, maradjunk az „éltető sodrásban”! – A házasság hete Nyíregyházán

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 12:08
A házasság hetének mottóját – „Éltető sodrásban” – értelmezve hívta a házastársakat párbeszédre február 13-án este Tóth András családreferens, görögkatolikus pap és felesége, Illés-Tóth Anna mentálhigiénés szakember Nyíregyháza belvárosában, a görögkatolikus parókia hittantermében.

Lövéseket adtak le a szaléziak egyik szicíliai befogadóközpontjára

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 11:21
Február 14-én, szerdán este belőttek a Don Bosco 2000 Egyesület Szicíliában, Pietraperziában lévő épületébe, ahol bevándorlókkal foglalkoznak, segítve az integrációs folyamatot.

Mesekönyveket gyűjt a karitász Pécsett a kárpátaljai gyerekek számára

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 10:27
Jó állapotban lévő mesekönyveket gyűjt a Katolikus Karitász a Pécsi Egyházmegyében a Kárpátalján élő, magyar anyanyelvű gyermekek számára. Az adományokat március 9-ig lehet leadni.

Dvořák Stabat Matere hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok előadásában

Magyar Kurír - 2018, február 19 - 09:51
Dvořák Stabat Mater című műve hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok előadásában Carlo Montanaro vezényletével február 21-én a Zeneakadémián.

Oldalak