Magyar Kurír

Feliratkozás Magyar Kurír hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 5 óra 36 perc

Ökumenikus istentiszteletet tartanak Budapesten augusztus 20. előestéjén

5 óra 37 perc
Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban – közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.

Egy fiatal magyar nő is elhunyt a madeirai kegyhelyen történt balesetben

2017, augusztus 16 - 19:54
Egy fiatal nő a magyar áldozata az augusztus 15-én este Madeira szigetén, a Mária mennybevétele napja alkalmából rendezett vallási ünnepen történt balesetnek. Fürjes Róbert, a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa augusztus 16-án, szerda délelőtt nyilatkozott erről az M1 aktuális csatornának.

Taizében a fiatalok felfedezik az ima egyszerű valóságát

2017, augusztus 16 - 19:14
Sok keresztény fiatal gyűlt össze idén nyáron is a világ minden részéről a franciaországi Taizében azokra a heti találkozókra, amelyeket a Roger testvér által 1940-ben alapított ökumenikus közösség szervez.

Szerzetesi fogadalomtételt és templombúcsút ünnepeltek Miskolcon

2017, augusztus 16 - 18:28
Háromnapos lelkigyakorlattal készültek a hívek a miskolci Nagyboldogasszony minorita templom búcsújára augusztus 12. és 14. között. Az ünnepet megelőző triduum keretében három minorita növendék tette le szerzetesi fogadalmát.

A pápa együttérez a Sierra Leone-i áradás érintettjeivel

2017, augusztus 16 - 17:44
A nyugat-afrikai országot, Sierra Leonét az elmúlt napokban hatalmas esőzések és földcsuszamlások sújtják, amelyek eddig 400 ember halálát okozták, és 600-an tűntek el. Ferenc pápa Charles Edward Tambának, Freetown érsekének címzett táviratában adott hangot a katasztrófa miatti mély fájdalmának.

Kerámiaszobrok az egri érseki palota látogatóközpontjában

2017, augusztus 16 - 17:13
A szilvásváradi művész házaspár, Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán keramikusok kiállítása augusztus 11-én nyílt meg az egri Érseki Palota Látogatóközpontban.

Gyémántcsiszolás – Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a bugaci ifjúsági lelkigyakorlatos tábort

2017, augusztus 16 - 16:40
Augusztus 6–13-ig zajlott a 26. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor. Idén közel száznegyven gyermek, fiatal, valamint a szervezésben segítő felnőtt vett részt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye több mint negyedszázados múltra visszatekintő rendezvényén a Móricgát és Bugac közötti „Hittanyán”.

Kajakon vitték Lampedusa szigetére a loretói Mária-szobor másolatát

2017, augusztus 16 - 15:52
Folyami és tengeri utazást követően, kajakon szállítva érkezett Lampedusára augusztus 10-én a loretói Szűzanya-szobor másolata. A kilencszáz kilométeres vízi utat Roberto Rabboni sportevezős egy hónap alatt tette meg – tájékoztat az agrigentói egyházmegye honlapja.

Érseki szentmisében emlékeztek meg a fatimai jelenések centenáriumáról Istenmezején

2017, augusztus 16 - 15:11
A fatimai jelenések centenáriumi évét ünnepelve augusztus 12-én Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a minden hónap tizenharmadik napján tartott engesztelő imához kapcsolódva a Heves megyei Istenmezején, a Fájdalmas Szent Szűz-templomban.

Megkezdődött Hosszúmezőn a IV. Máramarosszigeti Szent István Napok rendezvénysorozata

2017, augusztus 16 - 14:26
Augusztus 15-én búcsúi szentmise keretében nyitották meg a Szent István-napokat a Máramaros megyei Hosszúmezőn. A környék több településéről is érkeztek résztvevők az ünnepségsorozat nyitómiséjére, melynek szónoka Griz László újmisés volt.

Nagyboldogasszony-napi búcsú a Mátyás-templomban

2017, augusztus 16 - 13:42
Búcsúját ünnepelte augusztus 15-én a budavári Nagyboldogasszony-, ismertebb nevén Mátyás-templom. Mária mennybevételének ünnepén Lambert Zoltán kanonok, városmajori plébános mutatott be szentmisét, majd Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta a hamarosan teljesen megújuló plébániát.

Búcsúi szentmisét mutatott be Ercsiben Spányi Antal püspök

2017, augusztus 16 - 13:32
A Fejér megyei város Nagyboldogasszony-kegytemplomának búcsúnapja alkalmából a székesfehérvári főpásztor a zarándokhelyre hívta a házasságra készülő jegyeseket.

Az Egyesült Államok katolikus püspökei aggodalmuknak adtak hangot a charlottesville-i erőszak miatt

2017, augusztus 16 - 13:01
Daniel N. DiNardo bíboros, az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciájának elnöke a testület nevében nyilatkozatot adott ki a virginiai Charlottesville-ben augusztus 11-én erőszakba torkollott tüntetés kapcsán.

Ismét megrendezték a hegyeshalmi lelkinapot

2017, augusztus 16 - 12:15
Augusztus 12-én immáron tizennegyedik alkalommal látogatott el Hegyeshalomba Kerényi Lajos piarista, hogy megtartsa elmélkedéseit. Az idei lelkinapot „Az igazság szabaddá tesz titeket” mottóval hirdették meg.

Nagyboldogasszony ünnepe egyházmegyéinkben

2017, augusztus 16 - 11:31
Augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételét ünnepelte az Egyház. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

Megújul a székesfehérvári ciszterci gimnázium és templom

2017, augusztus 16 - 10:46
A székesfehérvári ciszterci gimnázium bővítését 2,6 milliárd, a rend templomának felújítását 170 millió forinttal támogatja a kormány – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára augusztus 14-én.

Kántortalálkozót rendeznek Sajópálfalán

2017, augusztus 16 - 10:00
A Miskolci Egyházmegye idén is hívja a kántorokat és a liturgikus énekeink iránt érdeklődőket a szeptember 23-án 10 órától kezdődő találkozóra.

Gondolatok a szakrális realizmusról – Beszélgetés Szikora János rendezővel

2017, augusztus 15 - 19:58
Öt éve vezeti a székesfehérvári Vörösmarty Színházat. Nem csak rendez és igazgat; azt teszi, ami mindig is a vágya volt: közönségből közösséget teremt. Mára agora, igazi szellemi központ lett a teátrum. A nyári szünetben már a történelmi koronázóváros hagyománnyá vált szertartásjátékára készül.

Fogadalmi ünnepet tartottak Székesfehérváron Nagyboldogasszony vigíliáján

2017, augusztus 15 - 19:10
Nagyboldogasszony vigíliája, augusztus 14-e Székesfehérváron fogadalmi ünnep. A Szent István-i országfelajánlás napján a Magyar Szent Család ereklyéinek jelenlétében Spányi Antal megyéspüspök a szentek és Mária közbenjárását kérte hazánkért és minden keresztény családért.

Ferenc pápa: Az alázatos embernek van hatalma, mert teret ad Istennek

2017, augusztus 15 - 18:35
Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a Szentatya arról elmélkedett a déli Mária-imádság előtt, hogy a mi életünkben is Jézus a legnagyobb ajándék, ő az, aki igaz örömet és teljes jelentést ad életünknek.

Oldalak