Magyar Kurír

Feliratkozás Magyar Kurír hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 50 perc

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos szerzetes

2 óra 14 perc
Rendtársuk, Borsos József korábbi tartományfőnök köszöntésére gyűltek össze a Magyar Pálos Rend tagjai Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában szeptember 21-én.

Videobloggerek is bekapcsolódnak az idei 72 óra önkéntes akcióba

3 óra 4 perc
A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót idén tizedik alkalommal rendezi meg október 12. és 15. között a három történelmi keresztény egyház Magyarországon. Az akció keretében összefogásra hívják a fiatalokat, hogy együtt tegyenek másokért, a környezetért.

Egyházi iskolák újulnak meg a Székesfehérvári Egyházmegyében

3 óra 40 perc
Alábbiakban a Székesfehérvári Egyházmegye sajtóközleményét adjuk közre.

Együttműködési megállapodást írt alá a jezsuita rend és a vatikáni Kommunikációs Titkárság

3 óra 54 perc
A Jézus Társasága és a vatikáni Kommunikációs Titkárság közötti együttműködés aláírására szeptember 21-én, néhány nappal Antonio Stefanizzi, a Vatikáni Rádió egykori igazgatója századik születésnapja után került sor – mondta Dario Edoardo Viganò prelátus, a Kommunikációs Titkárság prefektusa.

Ima címmel nyílt grafikai kiállítás Szombathelyen

4 óra 44 perc
Pozsonyi János Péter grafikai kiállítása szeptember 18-án nyílt meg Szombathelyen az Ars Sacra Fesztivál keretében. A tárlat október 6-ig tekinthető meg az Eölbey-házban, amelyben az egyházmegyei levéltár is működik.

Megjelent az Új Ember szeptember 24-i száma

5 óra 17 perc
Az Új Ember ez évi harminckilencedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ferenc pápa: Zéró tolerancia a szexuális visszaélésekkel szemben

5 óra 29 perc
Szeptember 21-én, csütörtökön délelőtt fogadta Ferenc pápa a Kiskorúak Védelmének Pápai Bizottsága 18 tagját plenáris ülésük alkalmából. Előre elkészített spanyol nyelvű beszédét átadta a jelenlevőknek, és rögtönzött szavakkal fordult hozzájuk.

Örökfogadalmat ünnepeltek a temesvári szalvatoriánusoknál

6 óra 24 perc
Örökfogadalmat tett Sorin Vrânceanu szalvatoriánus szerzetes szeptember 15-én Temesvár-Erzsébetvárosban.

Tanévnyitó szentmisét tartottak a nagybecskereki székesegyházban

6 óra 34 perc
Tanítónőjükkel és hitoktatójukkal vonultak be a tanévnyitó szentmisére szeptembe 17-én a nagybecskereki alsósok. A szentmisét msgr. Gyuris László székesegyházi plébános mutatta be, a zenei szolgálatot a Nepomuki Szent János Gyermek- és Ifjúsági Kórus látta el.

Megnyílt Földi Péter kiállítása a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében

7 óra 14 perc
Földi Péter Kossuth-díjas festőművész munkáiból nyílt kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében. A kiállítás október 14-ig tekinthető meg.

Ünnepi szentmisével indították a tanévet a Győri Egyházmegye hitoktatói

8 óra 4 másodperc
Tanévnyitó ünnepséget és továbbképzést szerveztek szeptember 16-án a hitoktatók számára a Győri Hittudományi Főiskolán. A továbbképzés keretében a szentségek vételére való felkészítés volt a legfőbb téma.

Csepelen felavatták a lengyel mártír pap, Jerzy Popiełuszko emlékművét

2017, szeptember 21 - 20:20
Felavatták és megáldották a hetven évvel ezelőtt született boldog Jerzy Popiełuszko vértanú pap emlékművét a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban szeptember 17-én.

Házasság és család – Ferenc pápa megújította a II. János Pál-intézetet

2017, szeptember 21 - 19:45
Ferenc pápa szeptember 8-án keltezett, szeptember 19-én nyilvánosságra hozott motu propriója értelmében újjáalakul a II. János Pál pápáról elnevezett, a család és a házasság kérdéseivel foglalkozó intézet, és bővül kompetenciájának köre.

Ferenc pápa lelki közelségét fejezte ki a mexikóiaknak

2017, szeptember 21 - 19:00
Mexikót szeptember 19-én nagy erejű földrengés rázta meg, melynek több mint kétszáz halálos áldozata van. Szeptember 20-án, az általános kihallgatás végén a Szentatya köszöntötte a Mexikóból érkezett zarándokokat a Szent Péter téren, és lelki közelségét fejezte ki a latin-amerikai országnak.

Ferenc pápa: A katolikusok sokszor megbotránkoznak az irgalmasságon

2017, szeptember 21 - 18:10
„Az ajtó, amelyen keresztül találkozhatunk Jézussal, akkor nyílik meg, ha elismerjük bűnösségünket” – mondta Ferenc pápa szeptember 21-én, csütörtök reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

Egyetemi Veni Sanctét tartottak Szegeden

2017, szeptember 21 - 17:46
A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség idén is megtartotta a már hagyományossá vált egyetemi tanévnyitó szentmisét szeptember 19-én a dómban. Köllő Sándor egyetemi lelkész beszámolóját adjuk közre.

Megnyílt Hertay Mária grafikusművész jubileumi kiállítása Budapesten

2017, szeptember 21 - 17:13
A XI. kerületi Budai Klub-Galériában nyílt meg Hertay Mária Munkácsy-díjas grafikusművész jubileumi tárlata szeptember 20-án az Ars Sacra Fesztivál keretében. A kiállításmegnyitón Erdő Péter bíboros, prímás mondott köszöntőt.

Nyitott templomok napja Bélapátfalván

2017, szeptember 21 - 17:00
Az Ars Sacra Fesztivál első napja hagyományosan a nyitott templomok napja. Ez alkalomból szerveztek kulturális programot szeptember 16-án a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban.

Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

2017, szeptember 21 - 16:25
„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

Elhunyt Gódány Róbert, a magyar Schönstatt családmozgalom meghatározó alakja

2017, szeptember 21 - 16:00
A Magyar Schönstatt Család a lelkiségi mozgalom hazánkban való meghonosodásában alapvető szerepet játszó Gódány Róberttől búcsúzik, aki szeptember 19-én hunyt el. Csermák Kálmán írását adjuk közre.

Oldalak