Ifjúsági énekkar

Az ifjúsági énekkarunk fiatalok kis csoportjából alakult. Egy jó ideig csak Karácsonykor énekeltünk, később - 2003 Karácsonya után - jött az ötlet, hogy önálló énekkarrá alakuljunk, hogy a szentmiséken is végezhessük a zenei szolgálatot.

Ugyanis voltak már korábban is ifjúsági misék Dorozsmán az - azóta megszűnt - Sali és barátai énekkar közreműködésével, így jó alapunk volt a folytatáshoz, mivel a hívek ma már nem állnak értetlenül egy gitáros-énekes mise láttán ill. hallatán.

Jelenlegi létszámunk 10 fő, a próbáinkat általában a vasárnap 9 órai szentmise után tartjuk a plébánia közösségi termében. Ha van időd és szeretnél hozzánk csatlakozni, szeretsz énekelni (és pláne ha tudsz is :), akkor itt érdemes minket keresned.

A próbákon főleg a mise liturgikus részeinek énekeit tanuljuk, de előkerül jó néhány dal Sillye Jenőtől, Borka Zsolttól és még más keresztény zenészektől is.

Taizéi imaórákat is tartunk: immár 3 éve rendszeresen mi szervezzük a nagyszombati virrasztást (Vigíliát). Alkalmanként szentségimádási órákon is szolgálunk imádságokkal és énekekkel.