Magyar Kurír

Feliratkozás Magyar Kurír hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 3 óra 41 perc

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a hanaui merénylet kapcsán

4 óra 8 perc
Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki fájdalmát a február 19-én Németországban, Hanauban rasszista indíttatásból elkövetett merénylet kapcsán, amely tizenegy ember halálát okozta.

Bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását

4 óra 47 perc
Február 18-án bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban a helyi református gyülekezet által szervezett Bibliaünnepen.

Felismerni egymásban Isten kegyelmét – Ortodox küldöttséget fogadott Ferenc pápa

5 óra 19 perc
Február 21-én, pénteken délben a Szentatya egy keleti ortodox papokból és szerzetesekből álló küldöttséget fogadott. A látogatás alkalmat adott, hogy a felek kölcsönösen gazdagodjanak, felismerve egymásban a Szentlélek működését.

Szent Péter apostol székfoglalása

7 óra 48 perc
Február 22-én Szent Péter apostol székfoglalását ünnepli Egyházunk. A 354-ben készült Depositio Martyrum, az egyik legrégibb egyházi naptár mint Péter tanító székének ünnepét jelzi e napot, az apostolra alapított Egyház egységének kifejezésére.

Útravaló – 2020. február 22.

11 óra 48 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2018. február 22.

16 óra 47 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mt 16,13–19

Vasárnap országos gyűjtést tartanak a katolikus iskolák javára

2020, február 21 - 20:50
Február 23-án, a hónap utolsó vasárnapján a katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország katolikus templomaiban.

A szó, amely lezárja az imáinkat

2020, február 21 - 20:11
Az Aleteia katolikus portál Jacques Gauthier lelkiségi szerző gondolatait idézi az „ámen” szóról.

Lélekmadár – Szekeres Erzsébet textilművész kiállítása Kallós Zoltán tiszteletére Székesfehérváron

2020, február 21 - 19:36
Kallós Zoltán néprajzkutatónak, népzenegyűjtőnek állít emléket Szekeres Erzsébet Magyar Örökség és Pro Cultura Christiana díjas textilművész március 31-ig megtekinthető tárlata a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A Lélekmadár – Tisztelet Kallós Zoltán emlékének című kiállítás február 15-i megnyitóján köszöntőt mondott Spányi Antal püspök.

Ferenc pápa a Törvényszövegek Pápai Tanácsához: A jog szolgálja a lelkek üdvösségét

2020, február 21 - 19:05
Ferenc pápa február 21-én, pénteken délelőtt a Konzisztórium teremben fogadta a Törvényszövegek Pápai Tanácsa közgyűlésének mintegy harminc résztvevőjét. A plenáris ülésen Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett a közgyűlés munkájában, melynek egyik fő témája a kánonjogi kódex VI. könyvének felülvizsgálata volt.

Fogadjuk be a Leszboszon rekedt menekülteket! – Három bíboros felhívása Európa püspökeihez

2020, február 21 - 18:17
Az európai püspöki konferenciáknak címzett levélben Jean-Claude Hollerich, Michael Czerny és Konrad Krajewski bíboros azt kérik, fogadják be más európai országokban a görög szigeten összezsúfolódott menekülteket. A felhívás megnyithatja a remény útját, hogy az emberi méltóságukat elvesztett, elkeseredett tömegek kiáltása meghallgatásra találjon.

Főegyházmegyei köznevelési intézmények igazgatói értekezlete Egerben

2020, február 21 - 17:50
A február 19-én az egri szemináriumban tartott megbeszélésen aktuális feladatokról, jogszabályváltozásokról, a módosított Nemzeti alaptantervről, valamint a gyermekvédelem gyakorlati megvalósításáról hallhattak előadást az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények igazgatói.

Kongresszus – MindenkiNEK – Fábry Kornél tartott előadást Szegeden

2020, február 21 - 17:02
Kongresszus – MindenkiNEK címmel tartott előadást Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának főtitkára a szegedi Katolikus Házban a Szent Imre Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében február 19-én.

Ferenc pápa a Katolikus Nevelés Kongregációjához: A nevelés teremtsen testvériséget

2020, február 21 - 16:17
A Katolikus Nevelésügyi Kongregáció tagjai a napokban tartották plenáris ülésüket a Vatikánban. Ferenc pápa február 20-án fogadta a résztvevőket, és arra buzdította őket, hogy a nevelésben tartsák szem előtt a befogadás elősegítését és szabjanak gátat a kiselejtezés kultúrájának. A tanácskozásokon jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás is.

Megtalálni a hivatást, amire Isten választott – Sályi András interjúkötete Nyékyné Gaizler Judittal

2020, február 21 - 15:35
Február 19-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Információs Technológiai Karán mutatták be a Hűség a hithez, tudományhoz – Családanyaként az egyetemi katedrán című interjúkötetet, amelyben Sályi András, a Magyar Katolikus Rádió felelős szerkesztője beszélget Nyékyné Gaizler Judittal. A könyvet a Kairosz Kiadó jelentette meg.

Gyimesfelsőlokon átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületeit

2020, február 21 - 14:49
A Hargita megyei Gyimesfelsőlokon február 20-án átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületeit. A beruházást 500 millió forinttal támogatta a magyar állam. Az iskolában, amelyet 1993-ban alapított Berszán Lajos Magyar Örökség díjas lelkipásztor, napjainkban mintegy négyszáz gyermek tanul.

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 21-én

2020, február 21 - 14:45
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

A házasság kapujában – Veszprémben „szóltak be” a lelkipásztoroknak

2020, február 21 - 14:00
A házasság hete alkalmából szerveztek a veszprémi Hangvillában „Szólj be a papnak!” beszélgetést február 12-én. A megjelölt téma ez volt: A házasság kapujában.

300. születésnapját ünnepelte a szegedi piarista gimnázium

2020, február 21 - 13:09
Az 1720-ben alapított kegyesrendi gimnázium falai között az elmúlt 300 évben több mint százezer diák nevelkedett. 1991-es újraindulása óta a Dugonics András Piarista Gimnázium Szeged és környéke meghatározó oktatási intézményévé vált. A február 20-án tartott jubileumi ünnepségen az iskola pezsgő életébe kaptunk betekintést.

Tíz éve együtt a babákért

2020, február 21 - 12:20
A Drogerie Markt Kft. (DM) és a Katolikus Karitász együttműködésében 2011-ben indult el az „Együtt a babákért” elnevezésű akció, amelynek keretében a DM jelképes keresztszülői szerepet vállalva évente 260 rászoruló családnak adományoz fél évre elegendő pelenkát.

Oldalak