Magyar Kurír

Feliratkozás Magyar Kurír hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 4 óra 21 perc

Megköszönte a magyar segítséget a nigériai Sokoto püspöke

5 óra 4 perc
Életfontosságú mentőkötélnek nevezte Orbán Viktornak írt köszönőlevelében Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto püspöke azt az 1 millió eurós támogatást, amit Magyarország biztosított a Hungary Helps Program keretében az afrikai egyházmegyének – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár június 25-én.

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 25-én

5 óra 5 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

250 éves a győr-gyirmóti Szent László-templom

5 óra 53 perc
Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be június 22-én a győr-gyirmóti Szent László-templom fennállásának 250. évfordulója alkalmából.

Elhunyt Takács András zalaegerszegi kórházlelkész

6 óra 27 perc
Székely János szombathelyi megyéspüspök a gyászoló család nevében is megrendülve tudatja, hogy Takács András kórházlelkész élete 36., papsága 4. évében június 24-én, hétfőn este autóbalesetben elhunyt.

Koszorúzással emlékeztek meg a minoriták szétszóratásáról Miskolcon

6 óra 44 perc
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) miskolci csoportja tizenöt éve koszorúzással emlékezik meg az 1950. június 17-én éjjel történt eseményekről, amikor az ávósok a minorita rendházból nyolc szerzetest szállítottak el akkor ismeretlen helyre.

Idén is lesz ferences biciklitúra Erdélyben

7 óra 33 perc
„Követlek téged, bárhová mész!” (Lk 9,57) mottóval július 18–24. között kerül sor a XII. Ferences Biciklitúrára.

Az albán Simoni bíboros vitte el Ferenc pápa levelét egy olasz börtön lakóinak

8 óra 21 perc
A Livorno melletti Gorgona sziget börtönében fogva tartott kilencven rabnak, valamint a húszfős személyzetnek írta a Szentatya a levelet, amelyet a 91 éves Ernest Simoni albán bíboros adott át, aki maga húsz év börtönbüntetést viselt el ártatlanul.

Átadták a megújult Szent II. János Pál pápa teret Székesfehérváron

9 óra 12 perc
Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron: felavatták és megáldották a felújított Szent II. János Pál pápa teret a Szent István-székesegyház előtt. A június 22-i eseményen köszöntőt mondott Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont igazgatója. A teret Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg.

Lengyelek milliói tettek tanúságot hitükről az úrnapi körmeneteken

10 óra 1 perc
Lengyelország katolikus örökségéhez tartozik úrnapja megünneplése a Szentháromság vasárnapját követő csütörtökön. Az Úr Szent Testének és Vérének főünnepe – idén június 20. – államilag is elismert munkaszüneti nap, a lengyel keresztények tehát könnyen eleget tudnak tenni méltó megtartásának.

Bemutatták Márfi Gyula veszprémi érsek portréját

10 óra 47 perc
Petrasovszky Mária tanár-festőművész Márfi Gyula érsekről készített portrét, melyet június 15-én a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban mutattak be a főpásztornak és a meghívottaknak.

Útravaló – 2019. június 25.

12 óra 52 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Júniusban Sárai-Szabó Kelemen OSB győri perjel ad útravalót.

Mai evangélium – 2019. június 25.

13 óra 52 perc
Hogy örömmel induljon minden nap... Mt 7,6.12–14

A püspök elsődleges feladata az ima – Ferenc pápa püspökké szentelte a szalézi Alberto Lorenzellit

2019, június 24 - 20:03
Ferenc pápa vezette Alberto Ricardo Lorenzelli Rossi SDB püspökszentelési szertartását június 22-én, szombaton délután a Szent Péter-bazilika Cathedra Petri oltáránál.

A rendőrség és a karitász segített a balatoni osztálykiránduláson bajba jutott diákoknak

2019, június 24 - 19:11
Az osztálykirándulás alatt megkárosított budapesti gyerekek segítségére sietett a rendőrség mellett a siófoki Sarlós Boldogasszony-plébánia karitászcsoportja is.

„Magyarul köszöntött a Szentatya” – Interjú Michael August Blume-mal a nunciusok találkozójáról

2019, június 24 - 18:26
Június 12-től 15-ig tartották a Vatikánban a szentszéki külképviseletek vezetőinek háromévenként esedékes találkozóját. Az eseményen részt vett Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa is, aki rövid interjúban számolt be tapasztalatairól, köztük a Ferenc pápával történt különleges találkozásáról.

Úrnapja egyházmegyéinkben

2019, június 24 - 17:43
Az egyházmegyék tudósításaiból készült összeállítást adjuk közre az Eucharisztia, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepéről, melyet Magyarországon június 23-án ünnepeltek a katolikus hívek.

„Alig fér belém a sok öröm” – Egy igazi ünnep idősekkel és hajléktalanokkal

2019, június 24 - 17:08
A Sant’Egidio közösség évzáró ebédjét szegény barátaival a Párbeszéd Háza fogadta be június 23-án. A Kapuvári Ízvadászok finom ételei, a Bellák Miklós és Kuthi Krisztián duó zenéje tette még szebbé az ünnepet.

Isten ad időt, hogy a tanítás gyümölcsöt teremjen – Pedagógusok hálaadó zarándoklata Máriapócson

2019, június 24 - 16:19
A Görögkatolikus Metropólia oktatási-nevelési intézményeiből több száz pedagógus érkezett június 23-án Máriapócsra, a pedagógusok hálaadó zarándoklatára. A tanárokkal, tanítókkal, óvodapedagógusokkal, nevelőkkel együtt láthatatlanul ott volt a sok ezer tanítvány is, akiknek a sorsát a pedagógusok egész évben munkájukkal és lelkesedésükkel a szívükben hordozzák.

Mondjatok újra igent egymásra – Jubiláns házaspárok találkozója Szombathelyen

2019, június 24 - 15:33
Június 22-én újra ünnepre gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegye jubiláns házaspárjai. A házassági évfordulójukat ünneplőket Székely János megyéspüspök köszöntötte.

Szívünk csücske – Caravaggio Rómában

2019, június 24 - 14:45
Annyi a látnivaló Rómában, olyan sok minden érinti meg az utazó zarándokot, hogy nem győzi feldolgozni az élményeket. A város tele van meseszép terekkel, amelyek közepén az esetek többségében egyiptomi obeliszk áll, meghatározva a környék hangulatát.

Oldalak