Hírolvasó

Útravaló – 2019. december 12.

Magyar Kurír - 5 óra 6 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Decemberben Sárai-Szabó Tamás Kelemen OSB győri perjel ad útravalót.

Mai evangélium – 2019. december 12.

Magyar Kurír - 10 óra 5 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mt 11,11–15

Ferenc pápa katekézise: Ma sok keresztényt üldöznek, vannak, akiket kesztyűs kézzel…

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 21:12
December 11-én, szerdán délelőtt a Szentatya folytatta katekézisét az Apostolok cselekedeteiről. A börtönbe vetett Pálról elmélkedett, aki Agrippa király előtt is bátran tanúságot tett hitéről.

Jezsuita generális: A sátán valóságos, és azt akarja, hogy utasítsuk el az Istent

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 20:25
A jezsuita rend generálisa, Arturo Sosa december 2-án újságírók kérdéseire válaszolva kijelentette, az ördög valóságos, és célja, hogy tönkretegye erőfeszítéseinket.

Megjelent az Új Ember 2019. december 15-i száma

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 19:54
Az Új Ember ez évi ötvenedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Hogy az üldözöttek megtapasztalják a személyes figyelmet – Sajgó Szabolcs jószolgálati feladatáról

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 19:20
Novemberben újabb mérföldkőhöz érkezett a Jezsuita Menekültszolgálat. Rendi képviselője, Sajgó Szabolcs ugyanis az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár, Azbej Tristan felkérésére a program jószolgálati nagykövete lett. A programban való részvételéről Sajgó Szabolcsot Pop Andrea Júlia kérdezte.

A pápa megköszönte a munkácsi görögkatolikus egyházmegye hűségét Róma iránt

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 18:42
Harminc éve működhet ismét hivatalosan a munkácsi görögkatolikus egyházmegye – ezt ünnepelendő egyházmegyei zarándoklatot szerveztek Rómába, amin mintegy ezren vettek részt. Ferenc pápa december 11-én a Szent Péter-bazilikában köszöntötte a zarándokokat.

A Sant’Egidio közösség öt helyszínen várja karácsonyi ebédre szegény barátait

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 18:00
December 25-én négy városban, Budapesten, Pécsen, Győrben és Monoron terítenek asztalt szegény barátaiknak, akiket év közben is rendszeresen látogatnak.

Elköteleződéseket ünnepelt a Nyolc Boldogság Közösség laikus ága

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 17:17
A kecskeméti Szentcsalád-plébánia kápolnájában két házaspár elköteleződését ünnepelte a Nyolc Boldogság Közösség december 7-én.

Szent I. Damasus pápa

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 16:20
A pápára emlékezünk, aki verses sírfeliratokkal ékesítette a vértanúk sírjait a 4. században.

Püspöki látogatás az adonyi nővéreknél

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 15:38
Adonyban, az általuk üzemeltetett idősek otthonában erősítették meg fogadalmukat a Szeplőtelen Szűz Mária Szolgálóleányai Szerzetesrend nővérei december 7-én, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepéhez kapcsolódva. A fogadalommal a nővérek ismét elkötelezték magukat önként vállalt, a szegények és az idősek mellett végzett szolgálatukban.

Quo vadis, theologia? – Fiatal teológusok jelentkezését várják

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 14:49
Melyek lesznek azok a témák, amelyek a holnap teológusát érdeklik, és így meghatározzák majd közös gondolkodásunk egy részét? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a fiatal kutatók és doktoranduszok 2020-as teológuskonferenciája, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni. A szimpózium három szekcióvezetőjét kérdezték a szervezők, merre is tart a teológia saját szakterületükön belül.

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 11-én

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 14:26
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Új oltárnál ünneplik az Eucharisztiát a darnózseli templomban

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 14:01
December 8-án, advent második vasárnapján Galla Gábor plébános meghívására Veres András megyéspüspök szentmise keretében megáldotta a darnózseli Szent József-templom új oltárát és kelyhét.

Kárpátaljai egészségügyi szolgálat indítására gyűjtenek keresztény vállalkozók és cégvezetők

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 13:10
Az Érték Megőrző Hálózat (ÉrMe Hálózat) – keresztény vállalkozók és cégvezetők szerveződése – az elmúlt másfél évtizedben minden adventben megrendezi jótékonysági estjét. Idén december 11-én Várpalotán tartják az estet, mellyel a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő kárpátaljai családokat támogatják: a fogyatékosságot szűrő és fejlesztő helyi egészségügyi rendszer pénzügyi megalapozására gyűjtenek.

Idén is megnyílt a Karitász karácsonyi vására Szegeden

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 12:22
Immár 26. alkalommal, idén is Szeged központjában nyílt meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász hagyományos karácsonyi vására december 9-én. A Dugonics téren található, sokak által látogatott Nagyáruház üzemeltetője a stand helyszínét ezúttal is karitatív alapon bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

Ég és föld között – Fotókiállítás nyílt Korzenszky Richárd OSB képeiből Tihanyban

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 11:31
Advent első vasárnapján, december 1-jén, az ünnepi szentmise után nyílt meg Korzenszky Richárd bencés szerzetes, nyugalmazott perjel Ég és föld között című fotókiállítása Tihanyban, az Apátsági Rege Cukrászdában.

Ferenc pápa fogadta Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 10:42
December 9-én fogadta a Vatikánban a pápa a szlovák kormányfőt, aki ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával. A vatikáni audienciáról a Szentszék közleményben tájékoztatott.

Elhunyt Lőrinczy Ferenc

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 09:53
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye gyászhírét adjuk közre.

Pápán ért véget az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási hét

Magyar Kurír - 2019, december 11 - 09:00
Idén Veszprémből indult útjára hazánkban az Egymillió csillag a szegényekért című szolidaritási akció; egy hét alatt háromszáz településen gyúltak ki a szeretet fényei. December 8-án Pápán zárták le az eseménysorozatot a Katolikus Karitász munkatársai, önkéntesei.

Oldalak