Hírolvasó

Útravaló – 2020. január 21.

Magyar Kurír - 5 óra 24 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Januárban Földi István badacsonytomaji esperes-plébános ad útravalót.

Mai evangélium

Magyar Kurír - 10 óra 23 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mk 2,23–28

Minden nap megerősít – Villanófényben Máger Róbert

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 20:45
Máger Róbert élete szorosan összefonódott a Pécsi Egyházmegyével. Itt éltek ősei, itt született és járt iskolába, itt végezte a szemináriumot; szentelése óta ide köti papi szolgálata. Miközben életútja állomásairól beszél, fontos történelmi vonatkozások és az egyházmegye életét meghatározó sajátosságok is előkerülnek. Egy Istennek elkötelezett ember személyes vallomása tárul fel e beszélgetésben.

Szent Ágnes szűz, vértanú

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 19:58
Szent Ágnesre január 21-én emlékezik az Egyház.

Megnyílt az Új ember könyvesbolt – Megújulva várjuk olvasóinkat

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 19:44
Mint azt olvasóink, vásárlóink is tapasztalhatták, nyáron az Új Ember könyvesbolt beázott. Bár a közvetlen kárelhárítás után a bolt tovább tudott működni, az kiderült, hogy szükség van egy alaposabb ráncfelvarrásra. Ehhez először a falakat kellett kiszárítani, ez a folyamat több hónapon át tartott.

Mi közöd hozzá? – Boldog Özsébet ünnepelték a Szent István-bazilikában a pálosok

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 19:10
Budapesten, a Szent István-bazilikában nyitották meg a Boldog Özséb-évet, melyet a pálos rend alapítója halálának 750. évfordulója alkalmából hirdetett meg a mára Amerikától Ausztráliáig elterjedt magyar alapítású rend. Január 20-án Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be ünnepi szentmisét, és útjára indították a rend életébe, történetébe betekintést nyújtó kiállítóbuszt.

Ferenc pápa: Az Úr akarata megmutatja magát a Szentlélek által a szívedben

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 18:24
Az Isten szavába vetett bizalom legyőzi a bálványimádást, a gőgöt, a túlzott önbizalmat – mondta Ferenc pápa január 20-án, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmise homíliájában. A Szentatya a Sámuel első könyvéből vett napi olvasmányhoz fűzte gondolatait, melynek központi üzenete: Isten előtt kedvesebb az engedelmesség, mint az áldozat.

Felebarátod házastársát ne kívánd! – Keresztény Tanösvény (19. rész)

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 17:51
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat tizenkilencedik része, Felebarátod házastársát ne kívánd! címmel, január 19-én jelent meg.

Szent Margitra emlékeztek a kunadacsi katolikus iskolások

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 17:06
Szent Margit ünnepét január 17-én tartották a katolikus iskola diákjai és tanárai Kunadacson. A település az Alföldön, a Kiskunság északnyugati, Bács-Kiskun megye északi részén található.

A kilencvenéves Armella ferences nővért köszöntötték Székelyudvarhelyen

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 16:21
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Ladó Margit M. Armella mallersdorfi ferences nővért január 18-án Székelyudvarhelyen.

Ferenc pápa hálás az olasz halászoknak a tengertisztító akcióért

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 15:36
A Szentatya január 18-án, szombaton délelőtt az Olaszország keleti részén fekvő San Benedetto del Tronto halászaival találkozott.

A szeretet mértéke a kereszt – Margit-búcsút tartottak Veszprémben

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 14:50
Szent Margit emléknapja alkalmából triduumot szerveztek Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit-templomban. A január 16. és 18. között megtartott lelkigyakorlatot Barsi Balázs ferences szerzetes tartotta. Tornavölgyi Krisztián irodaigazgató, plébános meghívására a búcsúi szentmisét január 19-én Udvardy György érsek mutatta be a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékeinek asszisztenciájával.

Életbe lépett a Szentszék és a Kongói Demokratikus Köztársaság közti egyezmény

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 13:57
A Szentszék és a Kongói Demokratikus Köztársaság képviselői január 17-én a Vatikánban ratifikálták azt a keretmegegyezést, amelyet a két fél 2016. május 20-án írt alá. A megállapodás rögzíti azokat a feltételeket, melyek betartásával biztosítható a katolikus egyház hitéleti, nevelés-oktatási és szociális küldetése Kongóban.

B. Balogh Edit kapta a jubileumát ünneplő KIFE Kerkai-díját

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 13:10
A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) létrejöttének 25. évfordulója alkalmából kétnapos konferenciát rendezett január 13–14-én Budapesten, a Párbeszéd Házában. A jubileumi rendezvény végén átadták a Kerkai-díjat.

Beiktatták II. Szahak konstantinápolyi örmény pátriárkát

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 12:21
Beiktatták szolgálatába II. Szahak konstantinápolyi örmény pátriárkát az isztambuli örmény Istenszülő-székesegyházban. A január 11-i ünnepi beiktatáson részt vett a Szentszék delegációja is.

Tovább szólhat Debrecenben a Katolikus Rádió

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 11:34
Öt évvel meghosszabbította a Magyar Katolikus Rádió szolgáltatójának debreceni jogosultságát a Médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága január 16-án az MTI-vel.

A válságkezelés folyamatában a szegények védelmére szólítanak az argentin püspökök

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 10:45
Miután az új argentin kormány karácsony előtt sürgős gazdasági és pénzügyi intézkedéseket vezetett be a válsághelyzet kezelésére, 2020 első napjaiban a helyi katolikus egyház felhívta a figyelmet az állam „társadalmi tartozására”, hiszen Argentínában a lakosság több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt él.

Együtt Jézussal – A maros-küküllői esperesi kerületben is elindult az Eucharisztia éve

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 10:00
Január 15-én van a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia örökös szentségimádási napja. Az ezt megnyitó ünnepélyes szentmisével kezdetét vette a maros-küküllői főesperesi kerületben az „Együtt Jézussal” lelki program is.

Az ökumené jegyében ápolja hitét a miami magyar keresztény közösség

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 09:02
A Mindszenty József bíborosról elnevezett utcában található református templomban gyűlnek össze vasárnaponként Miamiban az ott élő magyar református és – magyar katolikus pap híján – katolikus hívek. Bodor Péter Pál református lelkész a miami magyar keresztény közösség harminc évvel ezelőtti és mai életéről beszélt a Vatikáni Rádió interjúsorozatának első részében.

Szent Sebestyén vértanú

Magyar Kurír - 2020, január 20 - 08:00
Szent Sebestyénre emlékezünk, aki Rómában szenvedett vértanúságot a 3–4. század fordulóján.

Oldalak