Hírolvasó

Ebadta lehetőségek – Interjú Fülöp Csilla kutyaterapeutával

Magyar Kurír - 3 óra 49 perc
Fülöp Csilla kutyaterapeutával a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő (Cseperedő) és Szent Ágnes Rehabilitációs Központja által szervezett nyári programok egyikén, Marosvásárhelyen beszélgetett Orbán Júlia, a Caritas munkatársa.

A pápa meglátogatta a Vatikánban táborozó gyerekeket: Mindig béküljetek ki!

Magyar Kurír - 4 óra 38 perc
Ferenc pápa az előző évekhez hasonlóan, idén is fölkereste a Vatikáni Kertekben működő „Estate Ragazzi” nyári tábort, amelyet vatikáni alkalmazottak gyermekeinek szerveznek. Ezúttal július 18-án, a júniusban átadott Szent József-központ sportpályáján találkozott és beszélgetett a fiatalokkal családról, békéről, szentévről.

Sikerrel zárult az idei Hildegard-mesterkurzus Bakonybélben

Magyar Kurír - 5 óra 29 perc
Az idei, július 1–5. között tartott mesterkurzuson a délelőtti próbákon kívül lehetőség nyílt arra is, hogy a résztvevők megismerhessék egyebek mellett a bencés szerzetesek liturgiáját, a monostor történetét, a monostor arborétumában található gyógynövények alkalmazását és a korai női szerzetesség történetét.

Óvodai nevelő okleveles technikusi képzés indul Szerencsen az EKKE-vel együttműködésben

Magyar Kurír - 6 óra 20 perc
Óvodai nevelő okleveles technikusi képzést indít 2024 szeptemberében a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel (EKKE) közösen kidolgozott program alapján. Erről írtak alá megállapodást az együttműködő felek Egerben július 18-án.

Ferenc pápa az ifjúságpasztoráció latin-amerikai felelőseinek: Legyen ifjúkorotok ajándék Jézusnak!

Magyar Kurír - 7 óra 11 perc
Paraguay fővárosában, Asunciónban tartják július 15. és 20. között a karibi és latin-amerikai országok ifjúságpasztorációa vezetőinek 21. találkozóját. A pápa üzenetet küldött a résztvevőknek, melyben arra kéri a fiatal híveket, engedjék, hogy Krisztus átalakítsa őket, és éljék meg fiatalságukat, mint „ajándékot Jézusnak és a világnak”.

Nógrádi településekről érkezett gyereknek szervezett tábort a Váci Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír - 8 óra 2 perc
Július elején a Váci Egyházmegyei Karitász a Nógrád vármegyei Karancsságról és a környékbeli településekről érkező gyerekeknek szervezett háromnapos tábort Vácon, melynek része volt egy találkozó Marton Zsolt megyéspüspökkel is – adta hírül az egyházmegye július 18-án. Az alábbiakban Bakos-Pós Emőke beszámolóját olvashatják, amit szerkesztve közlünk.

A változást bennünk is és a világban is Isten adja – Elkezdődött az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó

Magyar Kurír - 8 óra 53 perc
Az Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot idén július 18–21. között rendezik meg „József az igaz ember” (Vö. Mt 1,19) mottóval. Hagyományosan Kerényi Lajos szerzetes előadásával kezdődött a találkozó, majd este a nyitó szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

Egy perc szerzetes – Csóka János pálos szerzetes

Magyar Kurír - 9 óra 44 perc
Az Egy perc szerzetes című elmélkedéssorozat negyedik részében Csóka János pálos szerzetes, pap gondolatai hangzanak el az imáról.

Felolvasót és alszerpapot avatott Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök

Magyar Kurír - 10 óra 35 perc
Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök Perecsén július 13-án, szombaton felolvasóvá avatta Zajácz Lászlót. A főpásztor másnap, július 14-én Zemplénagárdon alszerpappá avatta Fodor Bertalant.

Szenvedélybetegség a hozzátartozók és a gyerekek szemével – Máltai filmklub Gödöllőn

Magyar Kurír - 11 óra 26 perc
Július 16-án került sor a Máltai Szeretetszolgálat gödöllői Fogadó Szenvedélybeteg Segítő Központja által szervezett háromrészes, mentális egészség támogatásának jegyében életre hívott Élet-Képek filmklub második alkalmára a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.

Nemzetek küldetése a földön – Verbita fesztivált rendeznek Budapesten

Magyar Kurír - 12 óra 17 perc
Az Isteni Ige Társasága, azaz a verbita rend fesztivált rendez szeptember 7-én, szombaton Budapesten Nemzetek küldetése a földön címmel. A rendezvény fővédnöke Áder János, volt köztársasági elnök.

Egyre több fiatalt, nem csak katolikusokat vonz Brazíliában a belémi érsekség nyári tábora

Magyar Kurír - 13 óra 8 perc
Immár harmadik alkalommal rendezte meg a brazíliai Pará államban, Amazónia szívében található Belém érseksége július 4–7. között az ifjúsági tábort. A kezdeményezés idén rekordszámú résztvevővel zajlott: három évvel ezelőtt 470 fiatallal indult, tavaly 1170-en voltak, míg idén nem kevesebb, mint 1672-en jelentkeztek.

Lezárult a Kolping Colours első éve – 25 ország fiataljai ismerték meg egymást Gödöllőn

Magyar Kurír - 13 óra 59 perc
Egyedülálló program valósult meg Gödöllőn a 2023/24-es tanévben a Gödöllői Kolping Család és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közös szervezésében.

A Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium felvételt hirdet a 2024/25-ös tanévre

Magyar Kurír - 14 óra 49 perc
Felvételt hirdet a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium a 2024/25-ös tanévre azon egyetemista fiúk számára, akik egyetemi éveiket egy tartalmas, dinamikusan fejlődő, családias közösségben szeretnék eltölteni. A Szakkollégiumba a Debreceni Egyetem bármely nappali tagozatos képzésén részt vevő hallgató jelentkezhet. Jelentkezési határidő: augusztus 2.

Útravaló – 2024. július 19.

Magyar Kurír - 18 óra 53 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Júliusban Kálmán Peregrin OFM, a pesti ferences templom igazgatója ad útravalót.

Mai evangélium – 2024. július 19.

Magyar Kurír - 23 óra 53 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mt 12,1–8

A test a Lélek temploma – Interjú Magó Kingával, a MKPK sportügyi megbízottjával

Magyar Kurír - 2024, július 18 - 20:00
Magó Kinga a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének (KIDS) alelnöke, tavaly ősztől pedig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sportügyi megbízottja is. Május közepén részt vett azon a konferencián, amelyet a Vatikánban rendeztek meg Sport és spiritualitás címmel.

Elhunyt Páldeák Iván Szabolcs OFM

Magyar Kurír - 2024, július 18 - 19:35
A feltámadás reményével adja hírül a ferences rendtartomány, hogy legidősebb tagja, Páldeák Iván P. Szabolcs OFM életének 98. évében, július 15-én éjjel elhunyt.

A Szentszék segítségével az orosz fogságból szabadult papok a reményt közvetítik az ukrán népnek

Magyar Kurír - 2024, július 18 - 19:11
Az orosz fogságból kiszabadult két ukrán pap, Ivan Levickij és Bogdan Geleta zarándoklaton járt Zarvanyicában. Az ukrán görögkatolikus egyház feje, Szvjatoszlav Sevcsuk nagyérsek szerint szabadulásuk a remény jele ukránok ezrei számára.

Erdélytől Kanadán át a Jezsuita Menekültszolgálatig – Interjú Szász András jezsuita szerzetessel

Magyar Kurír - 2024, július 18 - 18:22
Szász Andrást már gyermekként megragadta a szerzetesi élet szépsége, a segítő szakma pedig egyetemista évei során került a látókörébe. Az alábbiakban Laczkó Eszter interjúját közöljük, amely július 15-én jelent meg a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya honlapján.

Oldalak