Hírolvasó

Sokszor kellett szembenéznie a halállal – Niki Laudára emlékezünk

Magyar Kurír - 2 óra 24 perc
Május 20-án, hetvenéves korában meghalt a Ferrari egykori pilótája, a Forma–1 háromszoros világbajnoka. 1976-os szörnyű balesete nem akadályozta meg abban, hogy tovább versenyezzen, és újra győzzön.

Nem mindegy, mit és hogyan kommunikál egy plébános: facebookozni is tanulnak a kispapok Szegeden

Magyar Kurír - 2 óra 57 perc
Instagram és Facebook – ezek ma már nélkülözhetetlen eszközei egy papnak is. A szegedi Gál Ferenc Főiskolán teológiát tanuló kispapok egy kurzuson a beszédtechnika és a plakáttervezés mellett a közösségi média használatát is megtanulják.

Rajtunk múlik! – A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye az EP-választás kapcsán

Magyar Kurír - 3 óra 32 perc
Az alábbiakban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) felhívását adjuk közre.

Megáldották Tarhos első templomát

Magyar Kurír - 4 óra 38 másodperc
Kiss-Rigó László megyéspüspök május 11-én szentmise keretében megáldotta a tarhosi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomot. A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásával elkészült épület a község első temploma.

Kilenc nyugat-európai püspök az Európa-gondolatról

Magyar Kurír - 4 óra 46 perc
Az európai parlamenti választások közeledtével kilenc nyugat-európai határ menti egyházmegye főpásztora „Levél Európa keresztényeihez” címmel közleményt adott ki, amelyben meglátásaikat és aggodalmaikat osztják meg, valamint a május végi szavazáson való részvételre buzdítanak.

Egy testhez tartozunk – Sérültek búcsúja Máriagyűdön

Magyar Kurír - 5 óra 31 perc
Közel háromszázan vettek részt a fogyatékossággal élők búcsúján május 17-én Máriagyűdön.

EXKLUZÍV: Magyar nyelven is elérhető a gyorsan népszerűvé vált román pápaváró himnusz

Magyar Kurír - 5 óra 38 perc
Május 11-én mutatták be Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye tett közzé. Az erről szóló hírünket több tízezren olvasták. Sokan kérték, most elláttuk magyar felirattal a szívmelengető, örömteli videoklipet.

Meggyilkoltak Afrikában egy szerzetesnővért és egy misszionáriust, a szegények szolgálóit

Magyar Kurír - 6 óra 15 perc
A 34 éves Landry Ibil Ikwel atyát Mozambikban machetével gyilkolták meg, a 77 esztendős Ines Nieves Sancho nővért pedig május 19-ről 20-ra virradó éjjel ölték és csonkították meg a Közép-afrikai Köztársaságban.

Színjátszó-találkozót rendeztek Kisvárdán

Magyar Kurír - 6 óra 58 perc
Május 16-án általános iskolás színjátszócsoportok találkozóját rendezték a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában. Az állhatatosságról szóló darabokat Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök is megtekintette.

A Szentatya a Pápai Külmissziós Intézet tagjaihoz: A misszió mindig személyes példán alapul

Magyar Kurír - 7 óra 40 perc
A Pápai Külmissziós Intézet (PIME) április 28. és május 23. között tartja 15. nagykáptalanját Rómában. Ferenc pápa május 20-án a Konzisztórium teremben fogadta a PIME 52 tagját, és hozzájuk intézett beszédében a szervezet közel 170 éves fennállására és alapvető célkitűzéseire emlékeztetett.

Nádas Péter életműve volt az „Esztétikai beszélgetések” programsorozat témája a Pázmányon

Magyar Kurír - 8 óra 21 perc
Nádas Péter író életművével és drámáival foglalkoztak az „Esztétikai beszélgetések” keretében május 9-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Sophianum épületében. A beszélgetést Vörös István vezette, partnerei Bazsányi Sándor irodalomkritikus, esztéta és Gergye Krisztián színész-rendező voltak.

Megújult a pácini Jézus Szíve-templom szentélye

Magyar Kurír - 8 óra 52 perc
Hosszú várakozás templomuk megújult szentélyének örvendhetnek a pácini hívek.

Videoüzenettel csatlakozik Ferenc pápa az anglikánok ökumenikus kezdeményezéséhez

Magyar Kurír - 9 óra 5 perc
Legutóbbi római látogatása során Justin Welby canterburyi anglikán érsek arra kérte Ferenc pápát, hogy ő is csatlakozzon videoüzenettel a „Jöjjön el a te országod” nemzetközi ökumenikus imamozgalomhoz.

A győri Szent Imre-templom is fogadja a missziós keresztet

Magyar Kurír - 9 óra 40 perc
Május 22–24. között Győrbe, a Szent Imre-templomba is „elzarándokol” az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma a helyi Szent Imre-, Szentlélek- és a győr-gyirmóti Szent László-plébánia közreműködésével.

A reménytelen ügyek szentje – Szent Rita szerzetes

Magyar Kurír - 10 óra 25 perc
A „lehetetlen” ügyekben, reménytelen helyzetekben segítő Casciai Szent Ritára emlékezünk liturgikus emléknapján, május 22-én.

Útravaló – 2019. május 22.

Magyar Kurír - 12 óra 17 perc
Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Mai evangélium – 2019. május 22.

Magyar Kurír - 13 óra 17 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,1–8

Hetedik alkalommal tartottak toronyfutó versenyt a Mátyás-templomban

Magyar Kurír - 2019, május 21 - 22:14
A futás május 18-án, szombat reggel a gyerekek versenyével kezdődött. A megmérettetésre 5 évestől 99 éves korig lehetett jelentkezni. A versenyzőknek 197 lépcsőfokon kellett felfutni (vagy felsétálni) a torony alsó körerkélyéig.

Erdő Péter bíboros látogatása a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben

Magyar Kurír - 2019, május 21 - 21:02
Erdő Péter bíboros, prímás Dél-Koreában, a Koreai-félsziget békéjének elősegítésére létrehívott fórum (Culture of Peace: A Pathway for the Korean Peninsula) alkalmából, május 21-én, kedden délelőtt a tanácskozás tagjaival látogatást tett a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben.

Tomaš Halík: A kereszténységgel visszaélő populisták jelentik a legnagyobb fenyegetést Európára

Magyar Kurír - 2019, május 21 - 20:21
A Templeton-díjas Tomaš Halík cseh pap figyelmeztet az európai parlamenti választások előtt az egyre erősödő xenofóbia (idegengyűlölet) és a populizmus veszélyére.

Oldalak